,,Ciasto marchewkowo- pomarańczowe''

Agnieszka
Ciasta
22.10.2015 8:07
,,Ciasto marchewkowo- pomarańczowe''

Składniki (na blachę 25 x 40) : Biszkopt: 4 jajka 4 łyżki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 5 łyżki cukru 1 łyżeczki proszku do pieczenia Ciasto marchewkowe: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka z dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml 4 łyżki cukru pudru 2 opakowania serka mascarpone- 250g 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego -410g 2 opakowania galaretki pomarańczowej 20 dag płatków migdałowych Wykonanie: Biszkopt: Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Kolejność układania : biszkopt połowa dżemu z galaretką migdały ciasto marchewkowe krem ciasto marchewkowe pozostały dżem z galaretką migdały Tortownica kwadratowa z przykrywką z serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Ciasto marchewkowe: 2 marchewki należy zetrzeć na średnich oczkach, a 1 na dużych. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. Następnie ubijamy na sztywno śmietanę z cukrem i serkiem mascarpone. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Prezentuję Wam marchewkowo- pomarańczowe ciasto z kremem mascarpone, które jest idealnym połączeniem smaków. Dodajemy olej, startą marchew, skórkę pomarańczy i mąki z proszkiem do pieczenia. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. To kolejne ciasto które wpisało się na listę moich ulubionych ciast. Krem z serka mascarpone jest natomiast bardzo lekki i delikatny. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Każdy, kto lubi piec i gotować na pewno zainteresuje się i znajdzie coś dla siebie. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością. Następnie dodajemy przesianą mąkę z proszkiem i powoli mieszamy. Kiedy będą dobrze ubite dodajemy po jednym żółtku i ubijamy tak długo aż powstanie biała kremowa masa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/marchewkowo-pomaranczowe-szalenstwo-na-slodko-2/