Najlepsze francuskie rurki nadziewane kremem

Katarzyna
Ciasta
19.10.2015 8:30
Najlepsze francuskie rurki nadziewane kremem

Następnie na oprószonej stolnicy rozwałkowujemy dość cienko ok 0,3 cm i przecinamy w paski o szerokości ok 3 cm jak na zdjęciu i owijamy na metalowych rureczkach przeznaczonych do wypieków rurek ( pamiętajcie że rurki metalowe trzeba dobrze tłuścić). Pieczemy jak ciasto francuskie w rozgrzanym piekarniku bez termoobiegi do 20 minut, jak zobaczycie, że ciasto się zarumieni to gotowe :) masa 3/4 mleka mieszamy z jajkiem dodajemy dodajemy budyń, mąkę i cukier, wszystko ładnie mieszamy. Na pewno i na te rurki też by mi się nie udało, ale ciocia przygotowywała te pyszności na wesele i przez to że mogłam jej pomóc to udało się. Składniki: ciasto 20 g świeżych drożdży 250 g masła szczypta soli 4 szklanki przesianej mąki 1 szklanka śmietany 18% do smarowania rozbełtane jajko i cukier do posypania masa 2 budynie śmietankowe 2 płaskie łyżki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1 żółtko 250 g masła 1 l mleka Ciasto w smaku przypomina chrupiące ciasto francuskie jednak jest banalnie proste w wykonaniu do tego niby banalnie prosta masa budyniowa, przypomina trochę tą od karpatki. Ciekawe rozwiązania znajdziecie tutaj Przygotowanie ciasto Na stolnicę wsypujemy mąką, sól następnie na tarce trzemy masło i drożdże, dodajemy śmietanę i wszystko zagniatamy. Ten przepis mam od mojej cioci, u której od pokoleń kręci się sękacze i mają tajne receptury na przeróżne ciasta.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/10/francuskie-rurki-nadziewane.html