Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki

Kasia
Przekąski
15.10.2015 16:56
Paluchy drożdżowe-a'la pizzerinki

mój nowy wynalazek-ciekawy pomysł na przekąskę,np na imprezę lub mecz,bo pyszne ą i na gorąco i na zimno,polecam bo wyszło naprawdę pycha ,użyłam ciasta takiego jak robię na pizze i wyszło naprawdę ciekawie,takie pizzerinki tylko w innej postaci SKŁADNIKI: NA CIASTO- 500g mąki pszennej 250 ml gorącej wody(nie wrzątku!) 2 łyżki oliwy płaska łyżeczka soli pół łyżeczki cukru 40 g świeżych drożdży NA NADZIENIE: pieczarki ok 350 g-pokrojonych cebula duża-w kostkę ząbek czosnku,,sól,pieprz 2-3 łyżki majonezu 2-3 łyżki przecieru pomidorowego 20 dag sera żółtego startego PRZYGOTOWANIE: odmierzamy 500g mąki w większej misce z tej już odmierzonej mąki weźcie 4 łyżki do drugiej mniejszej miski na zaczyn dodajemy rozkruszone drożdże,cukier,i wodę gorącą mieszamy,przykrywamy i odstawiamy na ok 15min aż podrośnie następnie do reszty mąki dodajemy sól,olej i wyrośnięte drożdże i zagniatamy ciasto oprószamy mąką przykrywamy ściereczką i zostawiamy w misce w ciepłym miejscu do wyrośnięcia

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2015/10/paluchy-drozdzowe-ala-pizzerinki.html