Zapiekanka rybna z warzywami

Basia
Obiad
15.10.2015 8:18
Zapiekanka rybna z warzywami

Składniki

* 50 dag filetów z ryby

* 1 kg ziemniaków

* przyprawa do ziemniaków

* przyprawa do ryb

* mieszanka warzywna konserwowa 400 g

* szklanka kremówki

* 10 dag żółtego sera

* 2 jajka

* sól, pieprz

* mąka do obtoczenia

* tłuszcz do wysmarowania formy

* olej do smażenia.

Przepis

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Ziemniaki gotujemy w mundurkach, obieramy ze skórki i kroimy w grube plastry i posypujemy przyprawą do ziemniaków. Rybę kroimy na mniejsze kawałki, posypujemy przyprawą do ryby, obtaczamy w mące i smażymy na patelni na złoty kolor. Warzywa odcedzamy z zalewy. W naczyniu wysmarowanym tłuszczem układamy połowę ziemniaków, rybę, mieszankę warzywną, resztę ziemniaków. Kremówkę mieszamy z jajkami, startym na grubych oczkach żółtym serem. Doprawiamy pieprzem i solą. Zalewamy zapiekankę. Pieczemy ok. 35 minut

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną