Placki z buraczków,twarogu i gruszek

Anna
Obiad
07.10.2015 17:09
Placki z buraczków,twarogu i gruszek

Składniki: - 3 niewielkie czerwone buraki - 2 gruszki lub jabłka - 40 dag twarogu - jajko - 1 szklanka mąki pszennej - 3/4 szklanki mleka - 1/4 szklanki wody - łyżeczka cukru - sól Buraki ugotować,obrać i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Na rozgrzany tłuszcz kłaść łyżką niewielkie placuszki i smażyć z obu stron Są one bardzo delikatne,trzeba uważać przy odwracaniu na drugą stronę. Jajko ubić z mlekiem rozcieńczonym wodą oraz z cukrem i solą,stopniowo dodając przesianą mąkę,a potem wymieszać z twarogiem,buraczkami i gruszką lub jabłkiem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://jaworskaanna7.blogspot.com/2015/10/placki-z-buraczkowtwarogu-i-gruszek.html

Niespełnione zdolności kulinarne

Anna