Jesienne warzywa ze schabem pod beszamelem

Kasia
Obiad
02.10.2015 9:53
Jesienne warzywa ze schabem pod beszamelem

pyszne warzywa i kruchy schabik,w sosie beszamelowym,z odrobiną sera i ziół-do tego makaron lub ryż i super pomysł na obiad SKŁADNIKI: Różne warzywa jakie akurat macie -ja dałam jak na zdjęciu do tego 500g schabu, ulubione zioła oliwa sól pieprz na beszamel: 50 g mąki 25 g masła 250 ml mleka szczypta gałki muszkatołowej sól i pieprz do smaku, 10-15 dag startego żółtego sera PRZYGOTOWANIE: warzywa kroimy w większe kawałki, dynię podgotowujemy kilka minut i odcedzamy dodajemy do naszych warzyw,doprawiamy odrobiną ziół,solą i pieprzem mięsko kroimy w paski doprawiamy również lekko i smażymy chwilę na oliwie robimy beszamel: W małym rondelku, na małym ogniu podgrzać masło z mąką, mieszając drewnianą łyżką, aż mieszanina zacznie formować się w kulę,powoli wlewać mleko, stale mieszając, aby nie utworzyły się grudki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2015/10/jesienne-warzywa-ze-schabem-pod.html