,,Kolorowe roladki ze szpinakiem i szynką''

Agnieszka
Przekąski
01.10.2015 9:03
,,Kolorowe roladki ze szpinakiem i szynką''

Składniki na pomarańczowe ciasto: 2 szt jajka 2 łyżki oleju 1 łyżka śmietany 18% 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka koncentratu pomidorowego 1 płaska łyżka czerwonej pasty crry szczypta soli Składniki na zielone ciasto: 2 szt jajka 2 łyżki oleju 1 łyżka śmietany 18% 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki szpinaku zblendowanego szczypta soli Składniki na żółte ciasto: 2 szt jajka 2 łyżki oleju 1 łyżka śmietany 18% 3 płaskie łyżki mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki przyprawy cury Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na końcu dodajemy pianę z białek i delikatnie mieszamy. Na końcu dodać pianę z białek i delikatnie mieszamy. Jeszcze ciepłą roladę przekładamy na wilgotną ściereczkę papierem do góry, zdejmujemy papier do pieczenia i zwijamy razem ze ściereczką w roladę. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli. Białka ubijamy na sztywną pianę z odrobiną soli.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/kolorowe-roladki-ze-szpinakiem-i-szynka/