Fusilli z białym sosem z boczniaków, z orzechami, aromatyzowane oliwą truflową

Malgorzata
Obiad
25.09.2015 23:57
Fusilli z białym sosem z boczniaków, z orzechami, aromatyzowane oliwą truflową

30 minut Porcje: 2 Składniki: - 200 g makaronu fusilli, - 250 g boczniaków, - 1 szalotka, - 200 ml śmietany 22%, - 4 łyżki tartego parmezanu, - Garść prażonych orzechów włoskich, - Kilka gałązek tymianku, - Oliwa do smażenia, - Oliwa truflowa, - Sól i biały pieprz do smaku. - Do sosu przełożyć makaron, dolać kilka łyżek wody, w której się gotował, dodać posiekane orzechy, doprawić do smaku, wymieszać, chwilę dusić żeby smaki się połączyły. Przygotowanie: - Makaron ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu, skracając czas gotowania o 4 minuty. - Na patelni zeszklić posiekaną szalotkę, dodać boczniaki pokrojone w paski, smażyć 5 minut.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://szczyptasmaq.blogspot.de/2014/10/fusilli-z-biaym-sosem-z-boczniakow-z.html