Zielone curry z cukinią, fasolką szparagową i kurczakiem

Dagmara
Obiad
21.09.2015 8:20
Zielone curry z cukinią, fasolką szparagową i kurczakiem

I hope You will engoy it :) Składniki na zupę Khao Soi Gai: 1 łyżka czerwonej pasty curry 2 szklanki azjatyckiego bulionu drobiowego 1/2 łyżeczki mielonej kurkumy 2 papryczki chilli 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka sosu rybnego 250ml mleczka kokosowego (mała puszka) 1 pierś z kurczaka, pocięta na małe kawałki (można też dodać mięso z udka, ale to z piersi jest delikatniejsze) dymka do dekoracji 1/2 limonki 1 łyżeczka cukru trzcinowego 1. Oryginalnie zupę przyrządza się bez mleczka kokosowego, jednak jest ona naprawdę BARDZO PIKANTNA, a mleczko wprowadza odrobinę słodyczy do potrawy. Podgrzewamy na średnim ogniu, aż mleczko zacznie się warzyć. Zagotowujemy i gotujemy na średnim ogniu jeszcze 3 minuty.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://tajskiesmaki.blogspot.com/2015/09/zielone-curry-z-cukinia-fasolka.html