Składniki 1/4 szklanki ciepłej wody 560 g mąki 8 g suchych drożdży 100 g masła 1 szklanka mleka (250 ml) 1/4 łyżeczki soli 4 łyżki cukru 1 jajko dodatkowo 2 łyżki miękkiego masła 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki cynamonu lukier 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki ciepłej wody Wszystko razem utrzeć. Na posypaną mąką stolnicę wyłożyć ciasto i rękoma uformować prostokąt o wymiarach blaszki 23x38 cm Smarujemy delikatnie bułeczki mlekiem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C na około 20- 30 minut. Posmarować ciasto miękkim masłem i posypać cukrem wymieszanym z cynamonem. Mąkę przesiać i wymieszać z solą z cukrem. Dodać do miski z mlekiem i dokładnie wyrobić ciasto. Wodę wlać do kubeczka, wsypać 1 łyżeczkę cukru i suche drożdże. Pokroić na 15 równych kawałków i ułożyć na blaszce wyłożonej papierem.