Kopiec kreta

Klaudia
Ciasta
13.09.2015 21:51
Kopiec kreta

Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 1 szklana mleka 1 szklanka oleju 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczanej 4 łyżki kakao 2 jajka Krem: 3 banany 2 śmietan-fixy 660 ml śmietany 30% 100 g gorzkiej czekolady 4 łyżki cukru pudru Przygotowanie: Ciasto: Jajka wbić do misy miksera i ubić z cukrem na gładki, puszysty krem. A ten kto nie miał tego szczęścia to mogę mu powiedzieć tylko jedno: może żałować że nie jadł tak genialnego ciasta :P Ja na początku wahałam się, bo to z bananami a ja bananów w cieście jakoś za bardzo nie lubię :( Jak ciasto czekoladowe jest niezwykle wilgotne, krem straciatella z bitej śmietany dosłownie rozpływa się w ustach, a jeszcze te słodziutkie banany <3 Istne NIEBO w gębie :3 Z nazwy to ciasto zna chyba każdy, ale na pewno nie każdy miał okazję go spróbować :) Z ciasta ściąć wierzch na wysokości około 2 cm. Ciasto wylać do tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia, bądź wysmarowanej tłuszczem i oprószonej mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://malinowowkuchni.blogspot.com/2015/09/kopiec-kreta.html