Pesto z pieczonej papryki

Ewelina
Przetwory
07.09.2015 18:46
Pesto z pieczonej papryki

PYSZNA PASTA DO SŁOICZKÓW NA ZIMĘ,TERAZ MAMY PYSZNE POMIDORY ,PAPRYKĘ I BAKŁAŻANY ŚWIEŻE I NIEDROGIE WARTO WIĘC ZAMKNĄĆ CHOĆ TROCHĘ TEGO LATA W SŁOIKU I CIESZYĆ SIĘ NIM ZIMĄ,IDEALNE DO MAKARONU,MIĘS I JAKO DODATEK DO POTRAW SKŁADNIKI: - 4 PAPRYKI CZERWONE - 2 ŚREDNIE BAKŁAŻANY(LUB 1 DUŻY) - 2 POMIDORY - JEDNA CEBULKA - 2 ZĄBKI CZOSNKU - OLIWA - ULUBIONE ZIOŁA - SÓL PIEPRZ PRZYGOTOWANIE: PAPRYKĘ KROIMY NA PÓŁ I WYBIERAMY NASIONA ,UKŁADAMY NA BLASZCE PRZYKRYTEJ FOLIĄ ALUMINIOWĄ I PIECZEMY 10-15 MIN W 220 STOPNIACH,NA GÓRNEJ CZĘŚCI PIEKARNIKA PO UPIECZENIU JESZCZE GORĄCĄ DAJEMY

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://swojskiejedzonko.blogspot.com/2014/07/pesto-z-pieczonej-papryki-i.html