Krem pomidorowo-paprykowy

Ewelina
Zupy
04.09.2015 8:16
Krem pomidorowo-paprykowy

Składniki: - 400 g czerwonej papryki - 900 g pomidorów(dojrzałych) - 1 cebula średnia - 4 ząbki czosnku - 4-5 łyżek oliwy z oliwek - 500-700 ml bulionu warzywnego - 1/4 łyżeczki pieprzu ziołowego - 0,5 łyżeczki ziół dalmatyńskich - 1 mała szczypta ostrej papryki - sól morska - pieprz czarny - groszek ptysiowy Brześć Blachę posmarować oliwą z oliwek ułożyć papryki skórką do góry dodać ćwiartki pomidorów, cebule pokrojoną w ćwiartki oraz ząbki czosnku z łupiną. Do garnka wlać około pół litra bulionu dodać obrany z łupin czosnek, cebulę, pomidory i paprykę obrane z skórki. Zupa podana w misce w Porcelana Bogucice z kolekcji Lolita. Zlać również płyn z blaszki, który wytworzył się w trakcie zapiekania warzyw.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ala-piecze.blogspot.com/2015/09/krem-pomidorowo-paprykowy.html