,,Złota rosa z jagodami''

Agnieszka
Desery
02.09.2015 8:03
,,Złota rosa z jagodami''

Pół kostki margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 szklanki mąki Beza 4 białka 6 łyżek cukru Wykonanie: Żółtka ucieramy z margaryną, dodajemy śmietanę, mąkę, proszek do pieczenia i wszystko razem mieszamy. Tortownica kwadratowa z przykrywką z serii Bake&Take z oferty firmy Kaiser. Wszystkie akcesoria do pieczenia i inne produkty w tym sklepie wykonane są z wysokiej jakości materiałów. W tym momencie ubijamy białka z cukrem na sztywną pianę. Produkt wykonany z blachy odpornej na odkształcenia, pokrytej specjalną nieprzywieralną powłoką, która równomiernie przewodzi ciepło. Po 10 minutach przekładamy gotową pianę z białek na placka. Po tym czasie wykładamy jagody na upieczone ciasto i dalej pieczemy przez 10 minut. Ciasta z niej są po prostu wyśmienite i bardzo się wyróżniają. Posiada ponadto szczelną podstawę, dzięki czemu ciasto nie wycieka z formy. Składniki: 1 kg jagód 1 szklanka śmietany 18 % 4 żółtka 1 szklanka cukru pudru To dzięki życzliwości marki Piątnica http://piatnica.net/ i marki Garneczki.pl w mojej kuchni powstał ten właśnie aromatyczny wypiek jagodowy. Formy do pieczenia pozwolą na łatwe wyjmowanie gotowych ciastek i ich dekorowanie będzie czystą przyjemnością.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/zlota-rosa-z-jagodami/