Klops faszerowany cukinią

Dagmara
Obiad
30.08.2015 18:15
Klops faszerowany cukinią

Składniki dla 4 osób: 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego 1 jajko 1 łyżka bułki tartej 100 g mozzarelli 1 średnia cukinia 1/2 papryczki chilli 3 listki bazylii CZAS PRZYGOTOWANIA: 90 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŚREDNI 1. Cukinię myjemy, osuszamy, odcinamy końcówki i wydrążamy łyżeczką. Mozzarellę ucieramy na tarce o grubych oczkach, papryczkę tniemy na cienkie paseczki, pestki wyrzucamy. Mozzarellę mieszamy z papryczką i bazylią, doprawiamy solą i pieprzem; faszerujemy cukinię, mocno dociskając. Na nie kładziemy cukinię, wykładamy resztę mięsa i dokładnie oblepiamy. Mięso mielone wyrabiamy z jajkiem, bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/08/klops-faszerowany-cukinia-i-mozzarella.html