Pierś kurczaka nadziewana kurkami

Ewelina
Obiad
29.08.2015 11:24
Pierś kurczaka nadziewana kurkami

Składniki

2 duże, podwójne piersi z kurczaka

1 opakowanie kurek ( około 250 g )

1 cebula

2 ząbki czosnku

1 pęczek szczypiorku

sól, pieprz i słodka papryka w proszku do smaku

1 szklanka bulionu

olej

wykałaczki

Przepis

Kurki myjemy, oczyszczamy i kroimy na drobno, łącznie z cebulą.

Na patelni na oleju podpiekamy cebulę z czosnkiem, dodajemy kurki i pokrojony szczypiorek.mieszamy oraz doprawiamy do smaku. Po kilku minutach, kiedy płyny odparują przekładamy farsz do miseczki.

Piersi z kurczaka myjemy, następnie nacinamy każdy kawałek tworząc otwór, lub przecinamy tak aby powstał cienki kotlet. Mięso doprawiamy solą, pieprzem i papryką, nakładamy po dużej łyżce farszu i delikatnie zwijamy, spinając końce kurczaka wykałaczkami.

Mięsne roladki obsmażamy z każdej strony na oleju, wlewamy bulion i dusimy do momentu aż mięso będzie miękkie. Roladki wykładamy na talerz, studzimy i kroimy na mniejsze kawałki. Z pozostałego wywaru przygotowujemy sos który przyda się do polania mięsa.

Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną