Naleśniki po góralsku

Ewelina
Obiad
29.08.2015 11:15
Naleśniki po góralsku

Składniki

1 szklanka mleka

1/2 szklanka wody

1 jako

1 i 1/2 szklanki mąki

szczypta proszku do pieczenia

olej do smażenia

Z podanych składników przygotowujemy ciasto naleśnikowe, dobrze je mieszamy, aby nie powstały gródki. Na rozgrzanym oleju pieczemy naleśniki, wychodzi ich około 6-8.

FARSZ :

200 g twarogu

200 g oscypka

1 chuda kiełbasa, pokrojona w drobną kostkę

1 cebula, drobno pokrojona

3 łyżki oleju

sól, pieprz do smaku

kurki, do posypania naleśników

PANIERKA :

2 jajka

bułka tarta

olej do podpieczenia

DODATKOWO :

kurki podpieczone z cebulą i Żórawiną

Przepis

Do miski przekładamy twaróg, starty na tarce oscypek, podpieczoną kiełbasą z cebulą, przyprawy. Dokładnie mieszamy farsz.

Na upieczone placki nakładamy po łyżce farszu, rozsmarowujemy i składamy naleśniki.

Panierujemy w jajku i bułce tartej, podsmażamy na oleju z jednej i drugiej strony aż się zrumienią.

Podajemy ciepłe posypane podpieczonymi kurkami, żórawiną i oscypkiem.

Smacznego.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną