Wątróbka z jabłkiem i sosem śmietanowym

Beata
Obiad
26.08.2015 0:16
Wątróbka z jabłkiem i sosem śmietanowym

Składniki: 500 g wątróbki drobiowej 2 jabłka 1 cebula 2 łyżki masła klarowanego 2 łyżki mąki 200 ml śmietany (dałam 18%) 1/4 szklanki soku jabłkowego 2 łyżki posiekanego koperku 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz Wątróbkę oczyścić i opłukać. Bardzo krótko z każdej strony, a następnie dodać cebulę posiekaną w kostkę i 1 starte jabłko na tarce o grubych oczkach. Na patelni rozgrzać masło klarowane i usmażyć 1 jabłko pokrojone w plastry bez gniazd nasiennych. Usmażyć na rumiano z każdej strony i wyłożyć na talerz. W tej wersji w sosie smakowała wszystkim bez wyjątku. Na moim blogu znajdziecie również gulasz z wątróbek indyczych.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/watrobka-z-jabkiem-i-sosem-smietanowym.html