Sernik mocno brzoskwiniowy

Monika
Ciasta
23.08.2015 16:54
Sernik mocno brzoskwiniowy

Serniczek mocno brzoskwiniowy bo brzoskwinek w nim sporo. składniki: brzoskwiniowy mus 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń 1 galaretka brzoskwiniowa + 250 ml wody masa serowo-brzoskwiniowa 1 kg sera z wiaderka 4 łyżki cukru waniliowego 1/2 szklanki mleka 3 łyżki żelatyny 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń na wierzch 300 g obranych ze skórki i pokrojonych brzoskwiń galaretka brzoskwiniowa + 400 ml wody Drugą galaretkę rozpuścić w 250 ml wody i też odstawić do wystudzenia. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby mus zaczął tężeć. Jedną galaretkę rozpuścić w ok 400 ml wody i dostawić do wystudzenia. Na wierzchu ułożyć pokrojone brzoskwinie lekko wciskając w masę serową. Wierzch zalać wcześniej przygotowaną galaretką rozpuszczoną w 400 ml wody. Sernik zostawić w lodówce na kilka godzin aby masy dobrze stężały. Tortownicę wstawić do lodówki na kilkanaście minut aby masa zaczęła tężeć. Brzoskwinie zmiksować na mus a następnie połączyć z wystudzoną galaretką. Gdy masa będzie już lekko sztywna wlać brzoskwiniowy mus. Tortownicę ponownie wstawić do lodówki aby masa serowa lekko stężała.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/08/sernik-mocno-brzoskwiniowy.html