Dorsz w porach pod beszamelem

Beata
Obiad
17.08.2015 0:07
Dorsz w porach pod beszamelem

Sos beszamelowy 250 ml mleka 2 łyżki masła 50 g mąki pszennej gałka muszkatołowa sól pieprz W małym garnku rozgrzać masło i wsypać mąkę stale szybko mieszać trzepaczką, aby nie powstały grudki. 2 duże pory 2 łyżki masła klarowanego sól Pory pokroić na półplasterki i podsmażyć na maśle aż będzie szklisty i miękki. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i posypać sos Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C do momentu aż ser się rozpuści i lekko zarumieni. Na patelni rozgrzać olej i smażyć rybę na rumiano z dwóch stron. Składniki: Ryba 750 g filetów z dorsza 2 łyżki mąki sól pieprz olej do smażenia Rybę podzielić na kawałki, oprószyć solą i pieprzem. Stale dalej szybko mieszać, aby się nie przypalił sos.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/08/dorsz-w-porach-pod-beszamelem.html