Zakręcone ślimaki z ciasta francuskiego

Ewelina
Przekąski
02.08.2015 10:51
Zakręcone ślimaki z ciasta francuskiego

Składniki

2 opakowania ciasta francuskiego

2 filety z kurczaka

kukurydza

kilka suszonych pomidorów

papryka czerwona

sos pomidorowy

starta mozzarella

oregano

sól

Przepis

Kurczaka kroję w drobne kawałki, solę, dodaje oregano i podsmażam. Paprykę, pomidorki również kroję. Wszystkie składniki dzielę na 2 części . Jedno ciasto francuskie rozwijam, smaruję sosem pomidorowym i wykładam na nie kurczaka, paprykę, pomidory, kukurydzę, posypuję jeszcze oregano i serem mozzarella. Roluje ciasto w poprzek i kroję kawałki o szerokości około 2 cm. Układam je w formie na tartę. Ta samo robię z drugim ciastem. Całość zapiekamy w 200 stopniach około 30 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną