Spaghetti z tuńczykiem, fetą i warzywami

Ewelina
Makarony
02.08.2015 10:50
Spaghetti z tuńczykiem, fetą i warzywami

Składniki

makaron spaghetti

1/2 kalafiora

mała żółta cukinia

suszone pomidory z pestkami dyni

1 puszka tuńczyka

ser feta

pomidorki koktajlowe

sól różowa

młotkowana kolendra z pieprzem

olej kokosowy do smażenia/pieczenia

Przepis

Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Do naczynia żaroodpornego dałam troszkę oleju kokosowego i wrzuciłam do niego kalafiora, pokrojoną cukinię i suszone pomidory. Zapiekłam w 180 stopniach jakieś 20 minut. Do upieczonych warzyw dodałam wcześniej ugotowany makaron, wymieszałam. Tuńczyka odsączyłam, fetę pokroiłam w kosteczkę i wrzuciłam do reszty, wymieszałam, doprawiłam solą i młotkowaną kolendrą z pieprzem. Przełożyłam do miseczek i na końcu dodałam pomidorki.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną