Sałatka warzywna Jeż

Ewelina
Sałatki
27.07.2015 14:14
Sałatka warzywna Jeż

Składniki

składniki:

- 200 gram ugotowanej piersi z kurczaka,

- 200 gram marynowanych pieczarek,

- 1 duża cebula ( można ją wcześniej podsmażyć lub dać surową wg uznania),

- 4 ugotowane jajka,

- 250 gram startego żółtego sera,

- 400 gram startej marchwi ( ugotowanej lub marchwi po koreańsku),

- majonez,

- czarne oliwki,

- sałata do dekoracji.

Przepis

Kurczaka, pieczarki, cebulę jajka kroimy na małe kawałki.

Następnie mieszamy, dodajemy majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem do smaku.

Tak wymieszane składniki formujemy w kształt jeża ( owal).

Sałatkę posypujemy startą marchewką oraz serem żółtym ( patrz na zdjęcie).

Czarne oliwki wykorzystujemy to ozdoby ( nos, oczy, kolce jeża).

Na końcu dekorujemy sałatą.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną