Pierogi z borówkami (ciasto parzone)

Beata
Dania mączne
20.07.2015 0:31
Pierogi z borówkami (ciasto parzone)

Składniki: 3 szklanki mąki 1,5 szklanki wrzącej wody 1 łyżka oleju 1,2 łyżeczki soli 1,5 szklanki borówki 200 ml śmietany cukier do posypania Wykonanie: Na stolnicę wsypać mąkę, sól i dodać olej. Po tym czasie ciasto podzielić na dwie części i każdą z nich rozwałkować na placek. Wyciąć szklanką kółka i na każde kółko nałożyć borówki po czym złożyć na pół i skleić pieroga Od momentu , kiedy wypłyną na powierzchnię wody gotować 2-3 minuty. Mieszając nożem wlewać wrzącą wodę, a następnie zagnieść ciasto w razie potrzeby lekko podsypując mąką.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/pierogi-z-borowkami-ciasto-parzone.html