Gulasz z białej kiełbasy

Beata
Obiad
19.07.2015 0:32
Gulasz z białej kiełbasy

Składniki: 600 g białej kiełbasy parzonej 1 puszka pomidorów 1 puszka białej fasoli 1 duża cebula 2 łyżki masła klarowanego 1 pęczek szczypiorku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 2 ziarenka ziela angielskiego 1 liść laurowy 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 1/4 łyżeczki papryki ostrej 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej sól pieprz Wykonanie: W rondlu roztopić masło i delikatnie zeszklić cebulę pokrojoną w piórka. Wlać do rondla 1,5 szklanki wody, dodać ziele angielskie,liść laurowy, pomidory z puszki, przecier pomidorowy oraz fasolę odsączoną na sicie. W przypadku, gdy sos jest zbyt rzadki to mąkę ziemniaczaną rozrobić z bardzo małą ilością wody i wlać do sosu.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2015/07/gulasz-z-biaej-kiebasy.html