Pu;peciki w sosie słodko-kwaśnym

Beata
Obiad
09.07.2015 1:05
Pu;peciki w sosie słodko-kwaśnym

Sól pieprz szczypta startej gałki muszkatołowej 2 jajka 1 pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek oleju 2 kopiate łyżki cukru brązowego 150 ml octu balsamicznego 5 kromek czerstwej bułki pszennej 6 łyżek mleka 300 g mielonego mięsa z indyka 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g startego sera grana padano lub parmezanu Składniki: 5 kromek czerstwej bułki pszennej 6 łyżek mleka 300 g mielonego mięsa z indyka 300 g mięsa mielonego wieprzowego 100 g startego sera grana padano lub parmezanu Sól pieprz szczypta startej gałki muszkatołowej 2 jajka 1 pęczek natki pietruszki 5-6 łyżek oleju 2 kopiate łyżki cukru brązowego 150 ml octu balsamicznego Wykonanie Bułkę moczymy w mleku a następnie ją odciskamy. Na patelni podgrzewamy olej i smażymy pulpeciki na średnim ogniu z obu stron . Na patelni podgrzewamy olej i smażymy pulpeciki na średnim ogniu z obu stron . Gdy sos zacznie się gotować, wkładamy pulpeciki i podgrzewamy kilka minut obracając je w sosie na wszystkie strony.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://smakiuczucie.blogspot.com/2014/12/pulpeciki-w-sosie-sodko-kwasnym.html