CHLEB PSZENNY Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Justyna
Śniadania
15.06.2015 11:46
CHLEB PSZENNY Z SUSZONYMI POMIDORAMI

Składniki: 500 g mąki pszennej typ 750 350 ml wody opakowanie świeżych drożdży (50 g) 2 łyżeczki cukru 1 łyżeczka soli ok 100 g suszonych pomidorów Gdy ciasto podwoi swoją objętość przekładamy je do wysmarowanej masłem formy, lekko wyrównujemy ciasto i odstawiamy na 10-15 min do podrośnięcia. łyżka oleju Przygotowanie W misce rozcieramy drożdże z cukrem, łyżką mąki i 1/4 szklanki ciepłej wody. Miskę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na około 1 godzinę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://e-przepisykulinarne.pl/2015/06/chleb-pszenny-z-suszonymi-pomidorami/