Kompot z rabarbaru

Szara
Koktajle
14.06.2015 15:44
Kompot z rabarbaru

And you also get a thick, sweet smoothie made with a fruit pulp from cooking the lemonade. Store the lemonade in the fridge for up to 5 days. LEMONADE INGREDIENTS (800-900ml): - 2 large stalks of rhubarb - 1 small apple - 1 small lemon - 1 small orange or a large tangerine - 3 cloves - 2 cinnamon sticks - 1 L water PREPARATION: Cut of the hard ends from the rhubarb and chop the rest. Peel (or omit that if theyre organic) Polecam KOMPOT SKŁADNIKI (800-900 ml): - 2 duże gałązki rabarbaru - 1 małe jabłko - 1 mała cytryna - 1 mała pomarańcza lub duża mandarynka - 3 goździki - 2 laski cynamonu - 1 litr wody PRZYGOTOWANIE: Z rabarbaru odkrajamy zdrewniałe końcówki oraz liście i kroimy w 1 cm paski. SMOOTHIE SKŁADNIKI (2 porcje): - pulpa owocowa pozostała z gotowania kompotu (usuwamy z niej goździki i laski cynamonu) - 1-2 banany - 1/4 - 1/2 łyżeczki cynamonu - 1-2 szklanki filtrowanej wody PRZYGOTOWANIE: Owoce i cynamon miksujemy w blenderze, stopniowo dolewamy wody aby konsystencja była bardziej wodnista i łatwiej było wypić koktajl. SMOOTHIE INGREDIENTS (2 tall glasses, picture above) - fruit pulp left from making your lemonade (remove the cloves and cinnamon) - 1-2 banana - 1/4 - 1/2 tsp cinnamon - 1-2 C filtered water PREPARATION: Mix the fruits and cinnamon in a blender then pour the water gradually so the texture will be more watery and easier to enjoy as a drink. Kompot najlepiej smakuje 1-2 dni po przygotowaniu, gdy wszystkie smaki się przegryzą. Jabłko kroimy w plastry, cytrynę i pomarańczę obieramy (jeśli mamy ekologiczne to skórę zostawiamy dla jeszcze lepszego aromatu), kroimy w plastry. It tastes better after 1-2 days. RHUBARB LEMONADE WITH APPLE, ORANGE, CLOVES AND CINNAMON A z pulpy pozostałej po jego gotowaniu, dodatkowo przygotować można słodkie, gęste smoothie. Just before serving, pour it through a sieve and serve. Use the fruit pulp to make a smoothie, or add it to your porridge. Nie ma w nim żadnego dodatkowego cukru, dodane owoce i przyprawy dosładzają go wystarczająco. Put everything in a pot, add cloves, cinnamon and water and bring to a boil. Przelewamy wszystko do dużego słoika i chłodzimy w lodówce.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://www.foodpornveganstyle.blogspot.com/2013/06/rabarbar.html