Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami

Danka
Makarony
12.06.2015 17:53
Farfalle z kurczakiem, bakłażanem i pieczarkami

Składniki: (2-4 porcje) - 500 g makaronu Farfalle - 250 g piersi z kurczaka - 8 plasterków bakłażana (każdy plasterek około 5 mm, pokrojony w kosteczkę) - 10 dużych pieczarek - 30-50 g tartego sera - 250 ml śmietany 36% - 1 ząbek czosnku - sól i pieprz do smaku - świeża natka pietruszki - odrobina masła - masło do smażenia Przygotowanie: 1. Bakłażana podsmażyć na maśle, dodać pieczarki obrane i pokrojone w plasterki, wyciśnięty czosnek, 2. 3. Smażymy na małym ogniu by kurczak się zarumienił, uważamy by się nie wysuszył, w razie czego dodajemy po odrobinie masła 4. Gdy warzywa się zarumienią, ale nie są jeszcze miękkie dodać kurczaka, sól i pieprz.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://kreatywnepiny.blogspot.com/2015/04/farfalle-z-kurczakiem-bakazanem-i.html