Faszerowane kapturki z cukinii

Ewelina
Obiad
09.06.2015 13:55
Faszerowane kapturki z cukinii

Składniki: 4 okrągłe cukinie 4 kolorowe papryki ( żółta, czerwona, zielona, pomarańczowa, wg uznania) 2 cebule 50 dkg mięsa mielonego z kurczaka 20 dkg pieczarek 10 dkg sera żółtego 1 torebka ryżu 4 łyżki oleju Puszka kukurydzy konserwowej 6 łyżek słonecznika z firmy Piątnica http://piatnica.net/ Sól Pieprz Cukinia nadziewana ryżem i mięsem która od dawna gości na naszym stole ale tym razem jest wzbogacona w słonecznik. Następnie dusimy na patelni z niewielką ilością oleju oraz soli i pieprzu. Każdą cukinię doprawiamy od środka świeżo zmielonym pieprzem, świeżo zmieloną solą i oregano. Na koniec doprawiamy solą, pieprzem oraz oregano. Cukinie myjemy, odcinamy ich górną część i oczyszczamy z gniazd nasiennych. Dzięki życzliwości marki Piątnica w mojej kuchni powstały cukiniowe kapturki ze słonecznikiem!

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://podrozwkulinaria.pl/kapturki-cukinii-faszerowane-slonecznikiem-2/