- Czas gotowania: 10 min
- Czas przygotowania: 13 min
Składniki
na 1 porcję:
- bułka grahamka
- pół szklanki kaszy jęczmiennej
- twarożek "Twój smak" - ok.1/3 opakowania
- pomidor
- marchewka
- pół cebuli
- koperek/szczypiorek
- pieprz, sól, zioła prowansalskie bądź inne przyprawy wg uznania
Przepis
Kaszę ugotować według wskazówek na opakowaniu. Marchewkę i cebulkę zetrzeć na tarce, dusić pod przykryciem do miękkości, dodać drobno pokrojonego pomidora. Całość gotować aż uzyskamy konsystencję sosu. Oprószyć przyprawami i dodać wystygłą kaszę. Bułkę naciąć, pozbyć się środka. Do kaszy z sosem dodać twarożku, koperku i oliwek, delikatnie zamieszać i wstawić do piekarnika na około 10 min.
Dobrze smakuje również w innych wersjach, np. z papryką, pieczarkami.
Smacznego ;)