Ciasto ucierane z rabarbarem

Monika
Ciasta
27.05.2015 18:12
Ciasto ucierane z rabarbarem

składniki: 230 g masła 1 szklanka cukru 1,5 szklanki mąki, u mnie typ 500 Młyn Kopytowa 4 jajka 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia oraz 300 g rabarbaru 2 łyżki cukru 2 garście płatków migdałowych Składniki na ciasto przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 175 C i piec ok 40-45 minut aż ciasto ładnie się zarumieni na wierzchu. Na wierzchu ułożyć pokrojony rabarbar, posypać cukrem i płatkami migdałów. Do miski przełożyć masło i dodać cukier, utrzeć na puszystą masę.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/05/ciasto-ucierane-z-rabarbarem.html