Placki ryżowe z warzywami i prażonym słonecznikiem

Ania -
Obiad
13.05.2015 9:53
Placki ryżowe z warzywami i prażonym słonecznikiem

SKŁADNIKI: (na ok 10 placuszków) 2 szkl ugotowanego ryżu* 1 marchewka 1 cebula kilka łyżek kukurydzy konserwowej garść posiekanego szczypiorku garść ziaren słonecznika 2 jajka 1 łyżka (czubata) mąki pszennej 1 łyżka (czubata) mąki ziemniaczanej 1 łyżka przyprawy do placków ziemniaczanych Rafex 1 łyżeczka vegety 1 łyżka masła olej do smażenia *jeśli jest to ryż z poprzedniego dnia trzeba go na chwile wrzucić do gorącej wody podgrzać żeby nie był suchy, bo inaczej placki mogą się rozsypywać. 1. Placki dobrze się komponują z keczupem - u mnie z ketchupem dla dzieci Primavika robionym na bazie soku jabłkowego, bez dodatku cukru, który de facto smakuje jak sosik pomidorowy :) robionym na bazie soku jabłkowego, bez dodatku cukru, który de facto smakuje jak sosik pomidorowy :) (recenzja wkrótce) Zeszklić razem na 1 łyżce masła, dolać troszkę wody, lekko osolić i poddusić do miękkości. Kłaść porcje na rozgrzany olej, smażyć z obu stron.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ktougoscimoichgosci.blogspot.com/2015/05/placki-ryzowe-z-warzywami-i-sonecznikiem.html