Sernik Cioci Joli - z dużą ilością sera, jaj i bakalii

Dagmara
Ciasta
05.05.2015 17:28
Sernik Cioci Joli - z dużą ilością sera, jaj i bakalii

Składniki na formę o wymiarach 24x24 cm: 1 kg sera z wiaderka 200 g masła 1 1/2 szklanki cukru 1 op. cukru wanilinowego 8 jajek szczypta soli 2 budynie waniliowe bakalie wg uznania (u mnie skórka pomarańczowa, rodzynki) CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 MIN POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Żółtka oddzielamy od białek. Cały czas ubijając, dodajemy po 1 żółtku, a następnie po łyżce sera. Po tym czasie piekarnik wyłączamy, uchylamy drzwiczki i pozostawiamy na 15 minut do lekkiego przestygnięcia. Do sernika idealnie będą pasować maliny na ciepło i lody waniliowe :) Masło ucieramy z cukrem i cukrem wanilinowym na gładką masę. Bardzo łatwy w przygotowaniu, po prostu nie może się nie udać! Na koniec wsypujemy budynie i miksujemy do połączenia składników.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/05/sernik-cioci-joli.html