Bajaderki- brunatne misie

Małgorzata
Ciasta
03.05.2015 19:42
Bajaderki- brunatne misie

Składniki: 3 szkl pokruszonych biszkoptów 1/2 szkl mleka 2 łyżeczki kakao rozpuszczalnego 4 łyżki masy krówkowej orzechowej 4 łyżki rozpuszczonego masła dodatkowo: 28 serduszek z białej czekolady 28 cukrowych motylków cukrowa posypka 28 papierowych papilotek do pralinek barwnik w żelu (różowy) 1. Z posypki wybieramy zielone i różowe bądź czerwone groszki, które umieszczamy w miejscach oczu i nosa. Do przygotowania tych uroczych misiów użyłam resztek z kakaowego biszkoptu, dlatego wyszły takie ciemne. 5. Każdemu misiowi wręczamy po serduszku i ustawiamy je tak, aby tworzyły wybrany napis. 3. Proszek biszkoptowy przesypujemy do miski, wlewamy mieszankę mleczno- kakaowo- orzechową oraz rozpuszczone masło. 4. Specjalne foremki typu ule w kształcie misia wypełniamy masą. Takie zabawne bajaderki możemy przygotować na Komunię, urodziny bądź inną uroczystość.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: https://fiolkowakuchniamalgorzaty.wordpress.com/2015/05/03/bajaderki-brunatne-misie/

Małgorzata