Zupa krem z pora

Ewelina
Zupy
17.04.2015 5:49
Zupa krem z pora

Zupa krem z pora Składniki: około 700 g pora (biała część) ok. 150 g masła ok.800 ml bulionu 2-3 ząbki czosnku 1 łyżeczka tymianku (lub ziół prowansalskich) sól, pieprz pieprz kajeński śmietana kremówka Ja doprawiam jeszcze krem z pora pieprzem kajeńskim żeby nadać mu odrobinę pikanterii ale to już dowolnie… Masło rozpuścić w dużym rondelku i lekko podsmażyć pora i pokrojony w plasterki czosnek, a następnie zmniejszyć ogień i pod przykryciem udusić pora aż będzie miękki. Zupę-krem z pora można podawać z grzankami lub pieczywem. W zależności od upodobań można dodać około 200 ml śmietany kremówki do kremu ale bez tego też jest bardzo smaczny :)! Mimo, że temperatury u nas nie spadają poniżej zera, to i tak jest wystarczająco chłodno, żeby z przyjemnością sięgnąć po coś rozgrzewającego.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://ugotujmyto.pl/zupa-krem-z-pora/