Czekoladowo - orzechowe batoniki ryżowe

Katarzyna
Ciasta
15.04.2015 5:52
Czekoladowo - orzechowe batoniki ryżowe

Składniki: 140 g ryżu preparowanego 300 g czekolady gorzkiej 200 g masła orzechowego z drobinkami orzechów ( może być gładkie) 100 g miodu Wszystkie składniki znajdziecie tutaj Przygotowanie: W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę, łączymy ją w gładką masę z miodem i masłem orzechowym. Całą mieszankę wykładamy na dużą blachę wyłożoną pergaminem ( ja użyłam blachy od piekarnika) na wysokość ok 1 cm. Następnie tniemy na batony, wielkość dowolna, przykładowo moje to 3 cm na 5 cm. Dzisiaj bardzo prosty sposób na szybki deser, który możemy zabrać z sobą, do szkoły czy pracy.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://niezlymlynek.blogspot.com/2015/04/czekoladowo-orzechowe-batoniki-ryzowe.html