chleb faszerowany twarogiem

Ewa
Śniadania
13.04.2015 6:42
chleb faszerowany twarogiem

Składniki

1 mały bochenek żytniego chleba z poprzedniego dnia ( sprawdzi się również i chleb tostowy)

300 - 350 gramów twarogu tłustego lub półtłustego

1 łyżka kwaśnej gęstej śmietany (jeśli ser jest za suchy)

ulubione zioła ( u mnie zielona pietruszka)

sól, pieprz

0,5 strąka czerwonej papryki

4 rozbełtane jaja do panierki

Przepis

Z chleba odkrawamy piętkę, posługując się nożem wydrążamy miąższ.

Twaróg dobrze rozgniatamy widelcem, dodajemy do niego śmietanę (jeśli jest suchy), posiekaną zieleninę, posiekaną paprykę i przyprawy. Twarogiem faszerujemy chleb lekko ugniatając masę, by równomiernie rozeszła się wewnątrz chleba.

Chlebek ostrym nożem kroimy na kromeczki, panierujemy w jajach i smażymy na złoto.

Doskonałym dodatkiem do grzanek będzie majonez, ketchup lub ulubiony dip.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną