Pyszne jajka faszerowane

Ewelina
Śniadania
01.04.2015 11:00
Pyszne jajka faszerowane

Składniki

2 duże jajka

łyżka gęstego majonezu

dość spora garść posiekanych listków rukwi wodnej

sól

świeżo mielony pieprz

Przepis

ajka ugotować na twardo, wystudzić w zimnej wodzie.

Ja biorę zimne z lodówki, od szerszego końca w skorupce nakłuwam dziurkę, zalewam je zimną wodą, Stawiam rondelek na palniku, a po doprowadzeniu do wrzenia gotuję 8 minut.

Skorupkę obrać z jednej strony, ze środka delikatnie wyjąć łyżeczką białko i żółtko, grubo je posiekać i wymieszać z majonezem i rukwią.

Doprawić do smaku solą i pieprzem.

Z powrotem nałożyć do skorupek i ustawić jajka w podstawkach.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną