Coś na szybko

Ewelina
Przekąski
23.03.2015 10:10
Coś na szybko

Składniki

ciasto francuskie

szynka w plasterkach

1/2 czerwonej papryki

kukurydza

szczypiorek

ser żółty

jajko do posmarowania ślimaczków

sos pomidorowy

zioła ( oregano, bazylia)

Przepis

Ciasto francuskie rozwinęłam, do miseczki dałam sos pomidorowy i zioła, wymieszałam. Posmarowałam całą powierzchnię ciasta, na sos ułożyłam szynkę w plasterkach, dałam pokrojona w kostkę paprykę, troszkę kukurydzy, pokrojony szczypiorek i wszystko posypałam żółtym serem. Zwijałam od dłuższego boku w roladę. Kroiłam ok. 2 centymetrowe ślimaczki. Układałam na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch smarowałam roztrzepanym jajkiem. Pieczemy w 200 stopniach około 20 - 25 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną