Wiosenne placuszki ryżowo-szpinakowe

Marzena
Przepisy
21.03.2015 12:14
Wiosenne placuszki ryżowo-szpinakowe

Moja połówka twierdzi, że obiad bez mięsa to nie obiad !, ale po spróbowaniu tych zielonych, wegetariańskich placuszków o dziwo nie było marudzenia przy stole, a wręcz przeciwnie. Składniki: - Ryż- 1 woreczek - Szpinak mrożony- 200g - Jajko- 1 sztuka - Mąka pełnoziarnista- 2 łyżki - Czosnek- 3 ząbki - Sól - Pieprz - Gałka muszkatałowa - Oregano - Bazylia Przepis : Ryż ugotować z sola (pół łyżeczki)- wystudzić. Ilość porcji: 2 po 5-7 placuszków Jedna porcja zawiera : B-18g T- 16 g W-65g E- 461 kcal WW- 6,5 Szpinak podsmażyć na patelni teflonowej, tak by woda odparowała.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zapachywkuchni.blogspot.com/2015/03/wegetarianskie-placuszki-ryzowo.html