Knoppersy

Krzysztof
Przepisy
13.03.2015 11:50
Knoppersy

Masa mleczna: 175 g miękkiego masła 1/4 szklanki mleka 3 łyżki cukru 1 szklanka mleka w proszku Masa kakaowa: 100 g masła 160 g Nutelli 1 łyżka kakao (dałam więcej Nutelli) 100 g orzechów laskowych Dodatkowo: 3 suche wafle tortowe (23x29 cm) 50 g czekolady mlecznej 50 g czekolady gorzkiej (dałam mleczną) CZAS PRZYGOTOWANIA: 2H POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY 1. Masa mleczna: W małym garnuszku podgrzewamy mleko. Łyżka po łyżce dodajemy wystudzone mleko, za każdym razem dokładnie miksując (to ważne, żeby nie dodać mleka na raz - masa może się zważyć). Dodajemy mleko w proszku i krótko miksujemy na gładką masę. Masło ucieramy razem z Nutellą i kakao na gładką masę. Masło, przy pomocy miksera, ubijamy na jasną gładką masę. Po godzinie ciasto możemy już pokroić na kwadraty i podawać :) 3. Składanie: Na desce lub blaszce układamy jeden suchy wafel.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://my-culinaryart.blogspot.com/2015/03/knoppers.html