Soczyste żeberka w keczupie

Monika
Obiad
12.03.2015 23:37
Soczyste żeberka w keczupie

składniki: 1,5 kg żeberek 1 słoiczek keczupu Kieleckiego o smaku śliwkowym (270 g) 2 łyżki majeranku 3 łyżki oleju Żeberka podzielić na małe kawałki, ja podzieliłam na kawałki z dwiema kostkami. W trakcie pieczenia kilka razy przekręcić torebkę bo mięska jest sporo i te żeberka na wierzchu za bardzo się wysuszyły. Myślę, że śliwkowy posmak uzyskamy również gdy damy zwykły keczup i dodamy ze 2-3 łyżki powideł śliwkowych. Następnie mieszanką nasmarować dokładnie żeberka i odstawić na kilka godzin do lodówki.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2014/09/soczyste-zeberka-w-keczupie.html