Sałatka z pieczonych warzyw na rukoli

Monika
Sałatki
09.03.2015 21:41
Sałatka z pieczonych warzyw na rukoli

Składniki na 3 porcje. składniki: 3 spore garście rukoli 1 mały bakłażan 1 mała cukinia 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 300 g dyni bez skóry 100 g fety słonecznik olej rzepakowy lub słonecznikowy zioła włoskie przyprawa do sałatek -młynek Bakłażana pokroić na grube plastry a następnie w ćwiartki i oprószyć solą aby puścił sok. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i zapiekać aż warzywa zmiękną i lekko się przyrumienią ok 20-25 minut. Ja dałam różne warzywka aby było bardziej kolorowo ale już dwa ulubione wystarczą aby przygotować pyszną sałatkę. Następnie wszystkie pokrojone warzywa ułożyć na blaszce wyłożonej papierem. Następnie na rukoli ułożyć wystudzone upieczone warzywa.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/03/saatka-z-pieczonych-warzyw-na-rukoli.html