Faszerowane ziemniaczki

Ewelina
Obiad
25.02.2015 12:16
Faszerowane ziemniaczki

Przepis

Składniki:

5 dużych ziemniaków

200g sera feta

200g pieczarek

1 cebula

pasek boczku lub kawałek kiełbasy

1 ząbek czosnku

pieprz

słodka papryka

olej

Wykonanie:

Ziemniaki gotujemy al dente tak, aby można było je po wystudzeniu wydrążyć. Po ugotowaniu każdy ziemniak przekrawamy na pół i łyżeczką drążymy środek. Przygotowujemy farsz. Pieczarki kroimy w kostkę i wraz z cebulą, boczkiem i czosnkiem smażymy na oleju, aż odparuje z nich woda. Studzimy. Fetę dusimy widelcem. W misce mieszamy fetę, z przesmażoną wcześniej zawartością patelni. Dodajemy pieprz i słodką paprykę (sól pomijamy, ze względu na słoną fetę). Na każdej połówce wydrążonego ziemniaka układamy nasz farsz.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną