Francuskie rogaliki

Ewelina
Ciasta
25.02.2015 12:14
Francuskie rogaliki

Przepis

Składniki:

op. ciasta francuskiego

1 całe jajko

marmolada (nutella, krem czekoladowy, powidła)

3 łyżki grubego cukru do dekoracji

2 łyżki mąki do posypania blatu stołu

Wykonanie:

Używam mrożonego ciasta francuskiego, więc po wyjęciu z zamrażalnika odmrażam je na blacie stołu przez ok. 15 minut. Następnie wycinam niewielkie trójkąty. Na każdy z nich nakładam łyżeczkę marmolady i zwijam w miarę ściśle rozpoczynając od podstawy trójkąta. Blachę wykładam papierem do pieczenia, układam rogaliki, smaruję je rozkłóconym jajkiem i posypuję cukrem. Piekłam w temp.200st do zrumienienia - około 15 minut.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną