Ciasto Lion

Ewelina
Ciasta
08.02.2015 18:33
Ciasto Lion

Jest to jednak deser dla tych, którzy przepadają za bardzo słodkimi ciastami… Składniki: (blacha 30 x 19 cm) duże opakowanie herbatników duża puszka masy kajmakowej (510 g) 3 batony Lion 750 g serka mascarpone 4 łyżki cukru pudru 650 g śmietanki kremówki ( 30 % ) 2 usztywniacze do śmietany gorzka czekolada do posypania Sposób wykonania: Dno blaszki wyłożyć papierem do pieczenia. Ułożyć drugą warstwę herbatników. 150 ml schłodzonej kremówki ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać cukier. Pozostałą kremówkę (schłodzoną) ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać dwa usztywniacze do śmietany. Na herbatnikach, nie wymaga pieczenia, a przygotowanie go nie powinno przysporzyć nikomu kłopotu. Na masie ułożyć trzecią warstwę herbatników. Na ciastka wyłożyć masę kajmakową, wyrównać.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://zjemto.blog/2013/07/Ciasto-Lion.html