Rolada serowa

Krzysztof
Przepisy
01.02.2015 19:11
Rolada serowa

Przepis

Składniki:

opakowanie sera cheddar w plastrach Lactima

kawałek papryki

kilka gałązek szczypiorku

serek naturalny kremowy 200g

1 i 1/2 łyżeczki żelatyny

sałata

sól, pieprz do smaku

ulubiony sos

kiełki/rzeżucha

Wykonanie:

Żelatynę zalewamy 2 łyżkami zimnej przegotowanej wody i odstawiamy do napęcznienia. Po kilku min wstawiamy ją na chwilę do mikrofali i rozpuszczamy, uważając aby jej nie zagotować.

Na desce rozkładamy folię spożywczą, na niej układamy plastry sera cheddar w formie większego prostokąta (po 2 plastry w rzędzie). Serek doprawiamy do smaku przyprawami i łączymy dokładnie z żelatyną. Rozkładamy go na plastrach sera i rozsmarowujemy. Na to układamy pokrojoną w kostkę paprykę, porwaną sałatę i szczypiorek. Przy pomocy folii zwijamy całość w roladkę wzdłuż dłuższego boku i owijamy folią. Wstawiamy do lodówki na ok godzinę, aby rolada na mię ładnie zsiadła. Kiedy jest gotowa delikatnie ją koimy i podajemy z ulubionym rodzajem sałaty i sosem posypaną kiełkami lub świeżą rzeżuchą.

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną