Zupa meksykańska

Ewelina
Zupy
27.01.2015 8:15
Zupa meksykańska

składniki: ok 1,5 l bulionu 4 opakowania mini kiełbasek 1 duża puszka kukurydzy 1 duża puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka białej fasoli 250 ml przecieru pomidorowego 1 duża cebula 3 listki laurowe 2 łyżki majeranku 1 łyżeczka słodkiej papryki chili pieprz cayenne do smaku sól,pieprz do smaku 2-3 łyżki mąki pszennej do zagęszczenia olej do smażenia Potem dodać osączone warzywa z puszki oraz słodką paprykę i majeranek. Dziś polecam pyszną zupkę w sam raz na mroźne dni. Do smaku doprawić solą, pieprzem oraz chili. Pyszna i sycąca, z fasolą i kukurydzą oraz kiełbaskami.

➡️ Po więcej informacji i kontakt z autorem zapraszamy pod adres: http://moniamieszaigotuje.blogspot.com/2015/01/zupa-meksykanska-z-mini-kiebaskami.html