Pasta z tuńczyka i kurczaka

Dagmara
Śniadania
25.01.2015 19:36
Pasta z tuńczyka i kurczaka

Przepis

Składniki:

2 pojedyncze piersi z kurczaka

włoszczyzna (marchewka, pietruszka, kawałek selera)

liść laurowy, sól, pieprz

1 puszka tuńczyka (185 g) w sosie własnym

1/2 małego słoiczka delikatnego majonezu (ok. 110 g)

szczypiorek

CZAS PRZYGOTOWANIA: ok. 50 MIN

POZIOM TRUDNOŚCI: ŁATWY

1. Piersi z kurczaka umieszczamy w garnku z włoszczyzną, liściem laurowym, szczyptą soli i pieprzem. Zalewamy wodą i gotujemy do miękkości 30 minut. Po tym czasie kurczaka wyławiamy i odstawiamy do ostygnięcia, a zawartość garnka wyrzucamy.

2. Tuńczyka odcedzamy z zalewy i umieszczamy w dużej misce. Ostudzonego kurczaka bardzo drobno siekamy, wkładamy do tuńczyka. Dodajemy majonez i bardzo dokładnie mieszamy. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem. Smacznego! :)

Uwagi: Najlepiej smakuje na następny dzień.

Więcej inspirujących przepisów znajdziecie na moim blogu po kliknięciu w link :)

Zostań z nami
Pobierz naszą aplikację mobilną